Har sytt 2 par jeans. Ett av paren var en beställning och syddes i nytt jeans tyg. Det andra paret var till min egen son och syddes av mannens trasiga jeans. Jag tycker att det är jättekul att köpa nya tyger och sy av men ibland är det kul att använda något  gammalt. Man känner sig lite duktig.

 

TYG
Makens avlagda jeans och nytt jeanstyg från Stoff &Stil. Storlek 92 och 110.

BÄSTA
Att det är en bra modell på dessa jeansen. Sonen har användit ett antal.

SÄMSTA
Att dom blir skönare ju flera ggr dom är tvättade. Och det är väl igentligen en positiv sak, men det negativa är att man vill ha dom så där mjuka på en gång

MÖNSTER

Ottobre Design

Tagged with →  

2 Responses to Återvunna jeans

 1. Mia skriver:

  Så fina! Jag har ännu inte hunnit sy efter det mönstret till min lilleman. Hur är storleken? Nu blir jag sugen på att sy ett par till lillen av mina gamla trotjänare.

  Jag gillar också att sy av återbrukat material emellanåt och just jeans har jag läst ska vara extra bra att återbruka. Dels så håller ju jeans att återbruka och blir bara finare och mjukare efter hand – dels ska jeans vara en av de värsta miljöbovarna när det gäller tyg – dubbelt bra att ta tillvara på gamla jeans alltså.

  • Kristin Log skriver:

   Hejsan!
   Jag tycker mycket om modellen på dessa jeans. Passar till både lite tjockare och tunnare tyg. Storleken är lite stor. Jag brukar gå ner en storlek i bredd men ta rätt längd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>